Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


  Hírek, aktualitások

  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-06-04, 02:18  Köszi, tök jó cikk! Este kirakom a Facebook oldalra. Smile
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2015-06-04, 00:59

  http://wmn.hu/2015/06/04/8-teny-amiert-angelina-jolie-t-nem-lehet-nem-szeretni/

  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi itt a wmn.hu-nál akárhogy is próbáljuk, nem tudjuk nem kedvelni Angelina Jolie-t. A lenti összeállítás szerzője már kamaszkora óta rajong érte, azóta, hogy látta a Kifutó a semmibe című filmben. De többségünk szeretetéért azért ennél sokkal jobban meg kellett harcolnia Pittné Jolikának. Hogy mit tett érte, benne van ebben a listában. A szerzőnek mindenesetre komoly elégtétel, hogy ezennel írásba adjuk: igen, mi is bírjuk Angelina Jolie-t. És nemcsak azért, mert végre ő is negyvenéves lett. Szentesi Éva írása.

  1. Mert képes volt lázadó démonból gyönyörű, nagylelkű pillangóvá válni.

  „Amikor az ember fiatal, nem nagyon tudja, mit akar, mit nem, mert csak saját magára koncentrál, ahogy egy kamasznak kell. Aztán elérkezik egy pont, amikor kinyílik körülötted a világ és rájössz, hogy ahány ember, annyiféle, mindegyik másmilyen. Engem az rázott fel, amikor életemben először eljutottam egy háborús zónába. Onnantól fogva már nem voltam olyan fontos magamnak. Aztán anya lettem, nem szültem, hanem örökbe fogadtam a kisfiamat. Soha nem fogom elfelejteni, amikor hazavittem Maddoxot. Ott ültünk egymással szemben, és csak néztünk egymásra. Akkor esett le, hogy valójában fogalmam sincs, mit fogok vele kezdeni, de azt tudtam, hogy mostantól róla szól az élet. Szépen cseng, hogy az ember másokért él, másokért tesz, de ezek a szavak csak akkor kapnak értelmet, amikor tényleg ott van egy gyerek. És a te életed másodlagossá válik az övéhez képest. Csodálatos másokért élni. Nyugalmat ad, belső békét.” – nyilatkozta egy 2015-ös interjúban a lázadó évei után bekövetkező változásról.

  2. Mert az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja, és nemcsak a fotósok előtt pózol, hanem komolyan veszi a munkáját.

  „Nem zárkózhatunk el az információk elől, és nem tagadhatjuk le a tényt, hogy emberek milliói szenvednek szerte a világon. Nem hiszem, hogy sokkal különb lennék, mint mások. Azt gondolom, mi mindannyian igazságot és egyenlőséget akarunk, esélyt egy olyan életre, amit képesek vagyunk tartalommal megtölteni. Mind szeretnénk azt hinni, hogy ha mi magunk kerülnék egyszer szörnyűséges helyzetbe, akkor valaki ott lenne és segítene.“

  3. Mert három vér szerinti gyermeke mellé három árvát örökbe fogadott a harmadik világból.

  És férjével szeretnének még kettőt maguk mellé venni. „Éjszakánként azon gondolkodom, hogy milyen csodálatos az örökbefogadás. Az ember elutazik valahová és családra lel.”

  4. Mert valójában egy zseniális színésznő. Az 1999-es Észvesztőben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták.

  5. Mert nem foglalkozik vele, hogy mit gondolnak róla.

  „Olyan régóta vagyok ebben a szakmában… hogy kimondani sem kell, mennyi mindent összeirkáltak és összefecsegtek rólam. Szeretném magamból kihozni a lehető legjobbat és legtöbbet, és közben tényleg csak az érdekel, hogy a gyerekeim mit gondolnak rólam. Hogy mennyire vagyok jó anyukájuk. Mert mi más számít az életben?”

  6. Mert reflektorfénybe helyezte az örökletes női daganatok veszélyességét, amikor az egész világ előtt bevállalta a kettős masztektómiát, majd egy évvel később a méheltávolító műtétet.

  7. Mert nincsen nála szebb nő a világon. Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy minden évben a világ legszebb emberei között szerepel. Meg ez a fönti fotó.

  8. Mert… Brad Pitt.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-02-10, 05:03

  Igen, "exkluzív" infókban nagyon jók a hazai bulvárfirkászok... Razz

  Más, friss hír:

  Angelina Jolie Opens Center to Combat War Zone Violence

  Angelina Jolie and England’s First Secretary of State William Hague have just opened the fist-ever academic center to combat violence against women in war zones across Europe.

  The center will be based at the London School of Economics in England, and will primarily focus on women in conflict-related issues and on broadening accountability to end rape and sex crimes in relation to war.

  “I am excited at the thought of all the students in years to come who will study in this new Centre. There is no stable future for a world in which crimes committed against women go unpunished,” Angelina said in a statement. “We need the next generation of educated youth with inquisitive minds and fresh energy, who are willing not only to sit in the classroom but to go out into the field and the courtrooms and to make a decisive difference.”

  (JustJared)
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2015-02-10, 04:22

  Igen, ennyi volt a végén, hogy poszttraumás szindrómától szenvedett (virágnyelven kifejezve az alkoholizmust), majd később ígéretéhez híven Istennek szentelte életét.

  Más. A hírkeresőn pár linken (nőklapjacafé, meg ami még szerintem egy érdekeltségi körbe tartozik) megjelent egy cikk 4. örökbe fogadott gyerekről. Imdb-s híroldalon nyoma sincs, úgyhogy biztos első kézből értesültek, azért ilyen exkluzív az infó. Razz
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-02-10, 03:44

  A tengeren hánykolódós és a fogolytáboros részt én sem tartottam hosszúnak, talán az előzményeket (berlini olimpia, aztán felkészülés a tokiói olimpiára, de kiderül, hogy nem vehet részt rajta, mert besorozzák) néztem volna meg picit hosszabban. A végét meg gondolom már csak azért is kihagyta, mert nem akarta Louist "lecsúszottan" ábrázolni, elég volt az az egymondatos utalás a poszttraumás stresszzavarára (valami ilyesmi volt a végén, vagy depresszió, már nem emlékszem). Ha meg ezt a részt kihagyja a filmből, akkor azt sem lett volna fair megjeleníteni, hogy a végén "jó útra tért" a hit által. Kicsit leegyszerűsítve fogalmaztam, de azt hiszem, érthetően. Smile

  Eastwood egyébként korábban nyilatkozta, hogy kíváncsi a Rendíthetetlenre, és meg fogja nézni, remélem, arról is kiszivárog majd egy nyilatkozat, hogy milyennek találta. Smile Egyébként igazad lehet, hogy a kritikusok véleményére rányomja a bélyegét a női rendező, pláne, hogy még kezdő. Mindenesetre a hvg-s kritika szerzőjét akkor is felképelném, szánalmas.
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2015-02-09, 05:06

  Én nem éreztem se túl rövidnek, se túl hosszúnak, szerintem most pont hogy nem csúszott bele abba - mint még a Vér és méznél - hogy mindent bele akar zsúfolni, és ezért nem elég feszes a végeredmény. Például a regényben elég hosszan benne van, amíg csak állomásozott Hawaii-n, ez le lett rövidítve a légicsatára, ami kényszerleszállással végződött és hogy tréningezett ott is. A flashback-ekbe is pont annyi fért bele, amennyiből azért megismerhettük a gyerekkorát, sportolói múltját, kicsoda, honnan jött, hogy került a háborúba, de nem volt túlspilázva. A tengeren hányódás és a fogolytábori időszak is a történteknek megfelelő hosszú volt. (Én nem néztem az órámat egyáltalán a film közben, egy másik kritika szerint túl hosszúra nyúlt a fél órás hajótöréses rész; ha jól emlékszem 47 napot töltöttek tengeren, nem is tudom hogy képzelte a illető, hogy ezt mondjuk 15 percben be lehet mutatni?) Ugyanez a fogolytáborral, szerintem az arányok teljesen rendben vannak. A vége lett a könyvnek lecsapva, minden ami a hazatérés után történt; annyira ugyan nem tetszett ez az egy-egy mondatos kiírás, de érthető filmes szempontból, hiszen a látványos történések ott értek véget (plusz Louie futása az olimpiai lánggal, az egy szép tisztelgés volt előtte).

  Nehéz azt így megmondani, hogy más rendező mit és hogyan oldott volna meg, hogy vajon Eastwood kezében teljesen más lett volna a végeredmény, vagy éppenséggel ha a film ugyanez, de rendezőként ő, vagy teszem azt George Clooney van feltüntetve, akkor mennyire más hangnemben lennének megfogalmazva a kritikák. Az biztos, hogy nem lenne benne Ross dokizás a "Pittné" meg a "Jolika" analógiájára, amiket egyértelműen a rendező női mivoltának kihangsúlyozására használnak degradáló módon (ld. sixx írása az indexen, akit én egyébként is egy nőgyűlölő f.szfejnek tartok, és mintapéldánya, ha nem egyenesen alapítója a trágárságot kattintásnövelésre használó bulvárfirkásznak; de ezt ő persze sose ismerné be magáról).

  Mondom, lehet hogy nem fér be az év 5 legjobb rendezése közé, de teljesen korrekt munka. Amit pl. feltétlen erényének tartok, hogy elkerülte a túlzott pátoszt; valamennyi persze van benne, a történetből következően, de ha jól emlékszem, egyszer sem lobognak az amerikai zászlók a szélben, még a háttérben sem, nemhogy nagytotálban, ami úgy nagyjából minden más rendezőnél kötelezően ellőtt elem lett volna. És egy csendes jelenetben megmutatja a másik oldalt is, amikor az amerikaiak által lebombázott városon vonulnak át a rabok, japán, civil holttestek között: ott látjuk az arcokon, hogy mennyire más közelről látni az áldozatokat, mint a magasból kioldani egy bombát és örülni a találatnak.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-02-08, 23:37

  A hvg-n olvasható egy "kritika" a filmről, bemásoltam nektek, hogy ne kelljen az oldal látogatóinak a számát gyarapítanotok azzal, hogy rákattintotok. De azért itt a link is a biztonság kedvéért... http://hvg.hu/kultura/20150208_Unbroken_movie_Angelina_Jolie

  Túl sokat akart Angelina Jolie

  Nagyon akartuk szeretni ezt a filmet, tényleg. De a közepénél be kellett látnunk: ez nem lehetséges. E héttől a mozikban Angelina Jolie második filmje, a Rendíthetetlen.

  Bármennyire is jó ötletnek tűnt elsőre, hogy bő két órába összesűrítsék a Tűzszekereket, a Memphis Bellt, a Pi életét és a Híd a Kwai folyónt, ez a misszió még akkor is eleve kudarcra ítéltetett, ha a hozzávalókkal alapjaiban nem volt gond, és ha az elmesélni választott élettörténet valóban ennyire összetett, mi több: igaz.

  Louis Zamperini története az amerikaiak számára mondhatni közismert: a második generációs olasz bevándorlóból lett többszörös amerikai hős szenzációs hosszútávfutóként letette a névjegyét az 1936-os berlini olimpia 5000 méteres döntőjében, a II. világháborúban bombázón repült majd lezuhant, hogy aztán 47 napnyi óceáni hánykolódás után japán fogságban szenvedje ki a nagy világégés végét. Mindezt kétszer (1956-ban és 2003-ban) emlékirat formájában maga Zamperini is kiadta, de az ezekből is bőven építkező, Laura Hillenbrand által megírt életrajzi regény 2010-ben a Legjobb könyvek listájára is felkerült.

  A Rendíthetetlen azonban nem lett jó film.

  Nagyszabású drámának készült, és a sikerhez szükséges adottságok látszólag mind meg is voltak hozzá: 65 millió dolláros költségvetés, ausztrál-japán-amerikai kooperáció, elegáns digitális utómunka, és egy, akkor még élő legenda, egy amerikai világháborús hős. A tortára habnak pedig: a forgatókönyvbe beszálltak a Coen-testvérek is. Csakhogy Angelina Jolie túl sokat akart megmutatni is, kifejezni is – és egyik se sikerült igazán.

  Mintha a rendező végig nem tudta volna eldönteni, hová rakja majd a bő két órás film valóban meghatározó súlypontjait. Mindent tisztességgel végigforgatott, de a vágószobában se jutott döntésre, s így elkészült egy, a nézőt magától mindig legalább egy lépés távolságban eltartó, lineáris történetmesélővé szelídült mozi. Olyan, ami az olimpiai futóverseny atmoszféráját valóban megteremtette ugyan, de amiről a nézőnek - legkésőbb az óceánon hánykolódás végtelen hosszúságúra nyújtása alatt - nyilvánvalóvá válik: Jolie ehhez a sztorihoz (még) nem elég jó rendező.

  Oké, már sokkal-sokkal jobban ment ez most, mint négy éve, elsőre, A vér és méz földje esetében, de Pittné mintha továbbra sem értené, hogy a nagy, epikus hősköltemények rendezésének kulcsa (és sikere) a pénzen és a színészi játékon túl, leginkább a dramaturgián és a tempóérzéken múlik.

  Iskolapéldának ott (lett volna) Az őrület határán, de az is csak javított volna ezen a filmen, ha odahaza a Fury szóba kerül.

  Az Unbroken nem csapnivalóan rossz, és nem teljesen érdemtelenül kereste meg már a gyártási költsége bő háromszorását. De sok kritikával illethető. Angelina Jolie persze sosem lesz Malick kaliberű filmes, de világos koncepció nélkül, érthető dramaturgia hiányában az Unbroken a felszínen túl alig-alig kapirgáló alkotás lett. Olyan, ami az utolsó harmadát uraló, fogolytáboros fejezetekre kifulladt, és sekélyesre egyszerűsödött.

  Nem a nyomokban sitcomokat idéző színpadi díszletek és kellékek látványa az igazán fájó (bár a túlnyomásvédő szeleppel felszerelt, szarvasi kotyogós kávéfőző japán barakkfelszerelésként azért talán mégiscsak túlzás), hanem az, hogy a foglyok "tömege" a menetoszlopban többször is ugyanabból a tucatnyi, modellarcú fiatal férfiből tevődik össze. Megannyi Pitt-epigon, s bár próbálnak egyre elcsigázottabb arcot vágni, és még görnyedeznek is, a szénrakodástól mocskos-fekete karok és arcok hitelét teljesen aláássa a hibátlanra igazított hajkoronák látványa.

  Egy életrajzi filmben annyira nem meglepő, ha a színészek többsége valódi mélység és karakter nélküli kellék csupán a történetéhez, de az már igen, hogy a bombázórepülő pilótáját alakító sorstárs, Domhnall Gleeson jobbat nyújt a Zamperinit alakító Jack O’Connellnél. Az utolsó három Harry Potter moziban felbukkanó Gleeson így talán az egyetlen, akinek a karrierjén ez a Jolie-film dobhat valamit (bár a közeljövőben érkező Ex Machina még inkább), az például tényleg agyba vésődő alakítás, ahogyan a japán fogságba esett amerikai katonát néhány másodperces alakításban hitelesen ábrázolja legyengült, a rettegéstől az őrület határára kerülő figuraként.

  O’Connell ezt nem hozza ilyen hitelesen; az új brit színészgenerációhoz tartozó főhős csak foltokban nyújt kiemelkedőt (a futás közbeni tempó és ritmusváltáskor a testbeszéde egészen zseniális, ugyanakkor természetes, de a cápavadászat alatt megváltozó mimikái is emlékezetesek), de a film egészében nyújtott alakítása inkább mégis csak átlagos. Ennél sokkal többre is képes: érdemes lesz majd összehasonlítani az - idehaza egyelőre csak a torrent oldalakon felbukkant - '71 című filmben hozott angol katona figurájával, aki az angol-északír konfliktus eszkalálódásakor az ellenséges oldalon rekedt.

  O’Conell "szerencséje" a Rendíthetetlenben az, hogy az alakítása felértékelődik a fogolytábort vezető, Watanabét alakító Takamasa Ishihara sablon-papírmasé szadizmusát, szigorát és lelkiismereti kérdéseit látva. Azt meg nem kell mindenkinek tudnia, hogy a japán igazából nem is színész, hanem Miyaviként nem csak a szigetországban ismert rocksztár. Utóbbinak – ahogyan ezt az alábbi videó is alátámasztja, sokkal hitelesebb: videó

  Aki azonban mindenáron megnézi ezt a mozit, jobban akkor jár, ha a szinkronos helyett az eredeti nyelvű (és feliratozott) verzióra vált jegyet. Ellenkező esetben azt is le kell nyelnie, hogy olykor egészen kiábrándító jelenetet lát akkor is, ha az amúgy, képileg rendben volna (például a gyerekkori verekedéshez kevert beszédhangok nyekergése minden drámai feszültséget kicsorbított). Az pedig már-már megbocsáthatatlan, hogy a főhőst egész pokoljárása során életben tartó jelmondata (ami van annyira erős, hogy ha egyszer a Nike ráun majd a Just do it!-ra, erre csapjon le) magyar fordításban tompán, élettelenül és nyom nélkül szívódik fel a történetben. Pedig az "If I can take it, I can make it" tényleg az egész Zamperini sztori szummája.

  Arra, hogy mindezt miért nem sikerült áthúzni a magyarul beszélős kópiára, talán maga a címadás is szolgál egyfajta magyarázattal. Miből gondolja azt bárki, hogy Mel Gibson Braveheartja után nem válik kapitális baklövéssé az Unbroken-t Rendíthetetlenre fordítani? Ráadásul: ez a magyar cím nem is cseng össze a megtörhetetlen főhős köré festett világgal – Zamperini (O’Conell) ugyanis olyannyira nem rendíthetetlen, hogy jó néhányszor hitelesen, szuper közeliben adja elő ennek az ellenkezőjét.

  Ha pedig mindez nem lett volna elég, a zenéért felelős Alexandre Desplat a film végén lő még egy bakot azzal, hogy a dráma feloldásaként - amolyan "kidobó zene” gyanánt - a Coldplayt választotta. A Miracles ugyanis csak abban az esetben lehetett volna ide ennél is rosszabb választás, ha a dalt Nagy-Britannia másik, aktuálisan visszatérő giccsbandája, a U2 jegyezné. Mindez azonban már nem oszt, nem szoroz, sőt: tartósan nyomot se hagy.

  Ahogyan a film sem.


  ***********

  Szerintem szánalmas ez a kritikának csúfolt valami, ami gyakorlatilag csípőből elutasítja még csak a halovány lehetőségét is annak, hogy ez a film egyébként teljesen rendben van. Nem egy kiugró alkotás, de attól még ez a nyilvánvalóan gúnyos hangnembe átcsapó fröcsögés erős túlzás... Nem csak a Rendíthetetlen, de szerintem bármilyen hasonló kaliberű film kapcsán. Megnyugodtam egyébként, mert a hvg Facebook oldalán is közzétették a cikket, és a hozzászólások 90%-a is a kritikát/kritikust oltja, és kb. ugyanennyi százalék írta azt, hogy jónak tartja a filmet.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-02-08, 23:36

  Megnéztem a filmet premier előtt, az Origóval nyertünk rá jegyet. Smile Ennek az egyetlen pozitívuma az volt, hogy sikerült levadásznunk egy páros ülőhelyet, ami elég kényelmes volt. Cool  Viszont cserébe szinkronos volt a film, ami eleinte elég gyötrelmes volt számomra, de aztán a végére valahogy megszoktam. (Azért hogy a Madár hangja Cartman volt, a berlini olimpiáról közvetítő kommentátoré meg Gundel... Jaj... Neutral ) Egyébként összességében nekem tetszett a film, csak valószínűleg a könyv hatására túl nagy elvárásokkal ültem be rá, így akkorát nem "ütött". Azt is értem, miért nem vitte vászonra hosszú évtizedekig senki a forgatókönyvet, nehéz ennyi életesemény közül kiválasztani, mi (és hogy) jelenjen meg a filmben, mire helyeződjön hangsúly stb. Rövidnek éreztem hozzá ezt a két órát, bár valószínűleg Angelina is - de hát 4-5 órásra mégsem húzhatta volna a cselekményt, szerintem nem létezik olyan mozinéző, aki a könyv elolvasása nélkül akkora érdeklődést mutatott volna iránta, hogy megnézze. Egyébként Jack O'Connelltől annyira nem estem hanyatt, nekem Miyavi játéka például jobban bejött, meglepően hiteles volt szerintem ahhoz képest, hogy élete első filmszerepe.

  Azt sajnálom egyébként, hogy a másik változat csak simán OV, felirat nélkül, mindenesetre az biztos, hogy a közeljövőben újranézem felirattal vagy anélkül, mert összességében tetszett.
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2015-02-08, 05:21

  A Sony-s dolog egy részéről én le is maradtam, a hírkeresőn át olvastam csak Jolie-s híreket, így szerintem a magyar bulvárba a dolgok további alakulása már el se jutott, csak ez a "tehetségtelen és elkényeztetett kölyök" idézet. A sztori azon része, ahol AJ pozitív szerepben tűnik fel, már biztos nem volt annyira izgalmas nekik, hogy írjanak róla. (Jut eszembe, tudtátok, hogy régi barátnőnk, Sz. Vivien a Sztori magazin főszerkesztői székébe pottyant? Hiába, a valódi tehetség és elhivatottság utat tör magának.. akárhány nyelvcsapásba kerül is. Twisted Evil )

  A Kleopátra projektnek amúgy nem vagyok híve, nem igazán látom a helyét a mai mozikínálatban, nem csak ennek, hanem úgy általában bármilyen kosztümös történelmi filmnek. Értem, hogy itt most nem a hagyományos, Kleopátráról élő képet akarják filmre vinni, és még az is lehet, hogy valóban jó alapanyag, de inkább egy HBO minisorozatban kéne gondolkodni, szerintem az sokkal nagyobb eséllyel indulna a nézőknél, hogy ne csak egy Elizabeth Taylor-féle Kleo remake-nek higgyék.

  A Golden Globe történet meg bennem azt erősítette, hogy AJ valaki(k)nek a tyúkszemére lépett, aki elég befolyásos ahhoz, hogy ilyen szinten tudjon befolyásolni történéseket. Pontosan így van, ahogy írtad, hogy a GG kínosan csontig benyalt korábban, most pedig 180°-os a fordulat. A Tourist mindenféle jelölést kapott ugyanazoktól az emberektől, az Unbroken pedig semmit; ez egyszerűen nevetséges, és egyáltalán nem teszi őket hitelesebbé, ha esetleg egy ilyen "jóvátétel" volt a céljuk.

  A bárányhimlős sztori is elég furcsa volt, bennem is felmerült, hogy nem is igaz; másrészről meg amennyire ismerjük már sok-sok éve Angie-t, eléggé karakteridegen lenne tőle a megfutamodás akármilyen kellemetlen helyzet elől. Sokkal inkább az a típus, aki felszegi a fejét és akármi is zajlik benne belül - mert biztos nem így képzelte el fél évvel korábban a decemberi időszakot - akkor is odaáll és végigcsinálja. A videó ha jól emlékszem a Universal youtube csatornáján volt, szerintem azt ők kényszerítették ki belőle. Kíváncsi lennék majd pár év múlva, ha esetleg beszélhet róla egy interjúban, vagy még inkább ha akár 10-20 év múlva ír egy önéletrajzi könyvet, hogy valójában mi is történt a háttérben.
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2015-02-08, 03:16

  Sziasztok, jól eltűntem, tudom.... Embarassed De most jöttem meg a filmről, és első utam ide vezetett. sunny

  Nem tudom láttátok-e már - volt szó róla, hogy mozizunk egyet közösen, de februárban nekem nem jön össze a felutazás, úgyhogy elmentem egyedül (összvissz ketten voltunk a vasárnap délelőtti vetítésen). Még tegnap este is úgy voltam vele, hogy menjek-ne menjek, ráérek majd megnézni dvd-n... Inkább egyfajta kötelességérzetből mentem el, mint valódi érdeklődésből; ami sajnos jól jelzi ennek a... nem is tudom, talán ellenkampánynak nevezni túlzás, de azért valahol érzek valami keresztbetevési szándékot a háttérben; ősszel még mindenhol a nagy, esélyes filmek között jelezték, aztán puff, sorra lemaradt még a jelöltlistákról is végig a díjátadószezonban. Biztos, hogy ezzel rengeteg embert, potenciális nézőt elbizonytalanítottak, többek között engem is. Bánhatják, ugyanis a film jó. Tényleg úgy mentem el, hogy oké, megnézem, de nem várok tőle sokat, már az is elég, ha nem csak a pisilhetnékre tudok gondolni a film felétől. Ehhez képest most azon gondolkodom, hogy jövő hétvégén ugyan nem érek rá, de lehet, hogy utána elmegyek és megnézem még egyszer. Kifejezetten pozitív meglepetés, amiktől tartottam, és a történetből is adódik, hogy túl patetikus, meg túl hihetetlen, az nincs túlzásba víve. Legalábbis aki olvasta a könyvet, annak egyrészt ugye meglepetés nincs benne, de az tudja, hogy ami vászonra került, az a könyvben is benne volt, helyenként még ennél jóval durvábban is. Van ugyan cápatámadás a csónak ellen, de nincsenek ugráló cápák, amitől például tartottam, hogy nevetségesen fest majd. A főszereplő srác és a Madarat alakító japán énekes is jó volt, pedig utóbbit szintén elég kétkedve fogadtam, hogy mit tudhat egy japán popénekes, még csak nem is színész. Abszolút jól hozta a pszichopatát. A történetet ismerve természetesen tudtam, hogy senki nem fog visszaütni, de attól még párszor kívántam, hogy bárcsak kiverné Louie a fogát visszakézből. Twisted Evil

  Lehet, hogy rendezés szempontjából nincs a legjobb öt között, nem tudom. Az az igazság, hogy annyira nem érdekelnek mostanában (most már egy pár éve) a filmek, hogy egyet se láttam a végül Oscarra jelöltek közül, pedig régebben amikor még csak 5 jelölt volt, abból legalább 2-3-at megnéztem még a ceremónia előtt, meg úgy azért nagyjából képben voltam. Most még csak nem is tervezem, hogy bármit bepótlok, sőt még csak azt se mondhatnám, hogy majd letöltve vagy tv-ben nézem meg őket, mert ha nagy ritkán megnézek egy filmet, akkor is inkább olyat, amit már láttam korábban. Szóval lehet, hogy idén csupa fantasztikusan jó film van a jelöltek között, és joggal nem fért be közéjük az Unbroken; de ha csak olyanok, mint az előző években, amiknek egy jó része valamiért felkapott lett a díjátadókon, de egy évvel később már senki nem emlékszik rájuk, hát akkor nem értem, mi bűne van ennek a filmnek, amiért így ignorálni kellett.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-01-25, 08:21

  Ebben igazad lehet, valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is. Tényleg kedves gesztus, hogy mondott pár szép szót Angelina filmjéről, de ezt a "jaj, felejtsék már el az emberek ezt a régi baromságot" kezdetű dolgot jó pár éve megléphette volna. Valószínűleg tényleg élvezte, hogy hasznot húz belőle... Elvégre emlékeim szerint akkor sem mentegetőzött, amikor a jó barátnője, Chelsea Handler pocskondiázta a műsorában Angelinát...
  Aribeth
  Aribeth

  Hozzászólások száma : 4
  Join date : 2014. Nov. 08.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Aribeth on 2015-01-25, 04:26

  Hali! Very Happy

  Nekem az a benyomásom, hogy Jen nagyon szeretne végre szabadulni a bulvárháromszögtől, aminek a megteremtésében vastagon részt vett, és amiből ezidáig rengeteget profitált. Viszont most, hogy próbálna komoly színésznőként is érvényesülni, kezd kényelmetlen lenni neki, hogy még mindig ez az első dolog, ami az embereknek eszébe jut róla.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2015-01-23, 22:06

  Sziasztok lányok!

  Így lassan februárban már nem merem BUÉK-kal kezdeni a levelem... Kicsit elfeledkeztem a fórumról, azt hiszem. Very Happy Illetve valamiért e-mailes értesítést sem kaptam Aribeth hozzászólásáról. Köszi, hogy így összefoglaltad az év végi eseményeket, én kicsit elvesztem a drámaibbnál drámaibb fordulatokban a Sony-botrány kapcsán.

  Örülök, hogy egész pozitív a fogadtatása a Rendíthetetlennek, bár az sajnálatos, hogy komolyabb jelölést nem kapott. Most itt nem egyből arra gondolok, hogy második (harmadik) filmes rendezőként Angelinának egyből Oscar-jelölést adtam volna, de legalább valamelyik színésze megérdemelt volna egy jelölést... Nagyon várom már a filmet, remélem, valahol meg lehet majd nézni eredeti nyelven is.

  Ja, és ha már hírek... Mit szóltok Aniston nyilatkozatához a filmmel (és a kettőjük "viszonyával") kapcsolatban? Cool
  Aribeth
  Aribeth

  Hozzászólások száma : 4
  Join date : 2014. Nov. 08.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Aribeth on 2014-12-27, 08:40

  Sziasztok!

  Először is, boldog karácsonyt mindenkinek! santa

  Másodszor, nem tudom, hogy ki mennyire követte a bulvárt az elmúlt egy hónapban, de igencsak mozgalmas egy időszak volt ez Angelina életében.

  Ismeretlenek feltörték a Sony médiabirodalom levelezőrendszerét. (Kérdéses, hogy kik voltak, páran Észak-Koreára gyanakodnak, illetve több helyen arról számoltak be, hogy volt olyan mappa a Sony rendszerében, amelynek az volt a címe, hogy "jelszavak", szóval állítólag annyira nem volt nehéz dolguk a hackereknek.) Nagyon sok színész, rendező és producer szennyesét teregették ki, sokakról kiderült, hogy mekkora pöcsfejek, mások pedig írásban is megmaradtak udvariasnak és szimpatikusnak.

  Noha voltak még erős sztorik, pl. a látványos fizetésbeli különbségek a férfi és a női színészek között, szokás szerint mégis Angelina esetét kapta fel legjobban a bulvár. Scott Rudin, egy nagyon sikeres és nagyon nehéz természetű szuperproducer egy privát e-mailben "egy minimális tehetséggel rendelkező elkényeztetett kis taknyosnak" nevezte Jolánt, mivel véleménye szerint a Kleopátra-film iránti túlzott érdeklődésével keresztbe tett a Steve Jobs filmnek. Részletek itt:
  http://www.celebitchy.com/401653/scott_rudins_emails_angelina_jolie_is_a_minimally_talented_spoiled_brat/
  Persze ez egyből beindította a flame-hadjáratot, és vérre menő viták alakultak ki a neten arról, hogy Angelina mennyire terjeszkedett túl a határain, illetve ha egy férfi színész ragaszkodna így egy projektért, akkor őt is lepicsáznák, vagy csak erős akaratúnak és eltökéltnek neveznék.

  Utána jöttek a Golden Globe hírek, és kiderült, hogy sem a Maleficentet, sem az Unbrokent nem jelölték. (További érdekesség, hogy Jennifer bejutott a Cake-kel a jelöltek közé.) Alapvetően nem lenne azzal gond, hogy nem jelölik egyik projektjéért sem, mert eddig is nevetséges volt, hogy a Golden Globe eddig minden áldott évben vastagon benyalt mind Bradnek, mind Angie-nek, és olyan dolgokért jelölték őket csak azért, hogy megjelenjenek a díjátadón, amikért még mi rajongók is csak a fejünket fogtuk (pl. The Tourist). Viszont épp ezért most nagyon furcsa volt, hogy így kihagyták a ziccert. Mi több, a népek arra a következtetésre jutottak, hogy Angelináékat utolérte a végzet, és Hollywoodnak elege van belőlük, a Golden Globe-os nagyfejűek elfordultak tőlük, és így tovább. Az a tény, hogy Anistont meg jelölték, csak újabb fát tett a soha ki nem hunyó Triangle of Doom témakör tüzére.

  Majd pedig ráadásképp Angelina bejelentette, hogy egy-két hétig (pont a legfontosabb időszakban) nem fog tudni részt venni az Unbroken promóciójában, mert elkapta a bárányhimlőt. Hogy elhiggyék a népek, hogy nemcsak betojt a kritikáktól, hanem tényleg baja van, ezt videón jelentette be, közszemlére téve a pöttyeit.

  Bumm, az internet megkergült, ez az egész az egyik fő bulvártéma lett, és mivel vérszagra gyűlik az éji vad, sokan rávetették magukat erre a hármas "szerencsétlenség-sorozatra". Mindenféle rajongástól és ellenszenvtől függetlenül, PR-szempontból is nagyon gázosnak ítélték a hozzáértők az elmúlt néhány hét eseményeit, az elemzők szerint a híres nagy válásos botrány óta ez volt az első alkalom, amikor súlyosabban megrendült a Brangelina-féle médiakolosszus. Nem beszélve arról, hogy amennyiben az Unbroken fogadtatása a továbbiakban is ilyen kedvezőtlen lesz, akkor az nemcsak Angelina, hanem sok más nő rendezői ambícióit is visszavetheti egy időre.

  Aztán a mélypont után jött a felfele vezető út:
  A Sony Hack második hullámában már olyan levelek is előkerültek, amelyeket Angelina írt, és gyakorlatilag abban a levélsorozatban ő volt az egyetlen, aki végig normálisan és racionálisan viselkedett. Itt már visszanyert egy tonna jópontot a bulvár népétől, és Scott Rudin pöcsfejsége még nyilvánvalóbb lett.
  http://defamer.gawker.com/angelinas-cleopatra-catastrophe-the-other-side-of-sony-1671986317

  Majd pedig kiderült, hogy az Unbroken nagyon jól indított a mozikban, az emberek jó része szerette a filmet (persze nem tökéletes, és vannak jogosnak tűnő kritikák), Miyavi alakítását egyenesen imádták, úgyhogy véleményem szerint nincs még lejátszva ez a meccs, még simán jelölhetik pár díjra vagy a filmet, vagy a színészeket.
  Devil324
  Devil324

  Hozzászólások száma : 9
  Join date : 2014. Nov. 12.
  Age : 28
  Tartózkodási hely : Németország

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Devil324 on 2014-11-25, 10:19

  Devil324
  Devil324

  Hozzászólások száma : 9
  Join date : 2014. Nov. 12.
  Age : 28
  Tartózkodási hely : Németország

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Devil324 on 2014-11-22, 01:44

  Aribeth írta:
  Devil324 írta:Amúgy bocsi, sziasztok. Nem tudom rám emlékeztek-e, pontosan nem emlékszem, azt hiszem ott Devil003 néven szerepeltem

  Devil, de örülök, hogy látlak! Smile Az egész fórum elvesztéséért mérges vagyok, még akkor is, ha egyébként már ritkán látogattam. Csak remélni tudom, hogy pl. a Gerard Butleres lányok együtt maradtak valahol.

  Az "elvesztett" (személyesen nem ismert) fórumtagok közül téged és Judyt sajnáltam a legjobban, ezért is vagyok boldog, hogy mindkettőtökkel sikerült ismét találkozni.

  Hehe, köszi aranyos vagy!! Very Happy Hála Judynak, h megcsinálta ezt a fórumot. Mi meg csináltunk egy facebook csoportot. Nyilván ott mindenki a saját nevével szerepel, de zárt csoport. Ha van kedvetek csatlakozzatok: https://www.facebook.com/groups/997521136940020/
  Aribeth
  Aribeth

  Hozzászólások száma : 4
  Join date : 2014. Nov. 08.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Aribeth on 2014-11-19, 08:31

  Devil324 írta:Amúgy bocsi, sziasztok. Nem tudom rám emlékeztek-e, pontosan nem emlékszem, azt hiszem ott Devil003 néven szerepeltem

  Devil, de örülök, hogy látlak! Smile Az egész fórum elvesztéséért mérges vagyok, még akkor is, ha egyébként már ritkán látogattam. Csak remélni tudom, hogy pl. a Gerard Butleres lányok együtt maradtak valahol.

  Az "elvesztett" (személyesen nem ismert) fórumtagok közül téged és Judyt sajnáltam a legjobban, ezért is vagyok boldog, hogy mindkettőtökkel sikerült ismét találkozni.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2014-11-13, 22:55

  Két filmet láttam tőle az utóbbi időben, a Förtelmes főnököket és a Családi üzelmeket. Mondanom sem kell, hogy egyik sem hagyott bennem olyan mély nyomot, hogy emlékezzek a pontos sztorira és egyéb részletekre. A Förtelmes főnökök nem volt rossz, egyszer nézhető, de ami igazából megmaradt Aniston kapcsán, az az erőltetett szexualitás, amivel mindkét filmben felruházták. A főnökösben ugyebár egy túlfűtött orvost (talán fogorvost) alakít, a másodikban meg egy családanyát, de azért ebbe a filmbe is beletuszkoltak egy sztriptízjelenetet. Mondjuk megértem a dolgot, talán ez az ő egyetlen erénye színészként és magánemberként is, hogy jól tartja magát... Bár ha az embernek se kutyája-se macskája, naná, hogy van ideje a saját külsejével foglalkozni (és most juj, de gonosz voltam).
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2014-11-13, 22:43

  judy91 írta:"ugye van egy ilyen reflex, hogy ha a színész ilyen "bátor" (meghízik, műorrot, protkót visel, lepukkant stb.), akkor azt az Akadémia díjazza"

  A számból vetted ki a szót! Nem teljesen értem amúgy, miért ugranak erre még mindig ennyire... Mindenesetre kíváncsi lettem Aniston "drámai" alakítására, mert én személy szerint a bárgyú vígjátékokon kívül - ami jól áll neki egyébként - nem tudom másban elképzelni.

  Igazából nem is tudom, mikor néztem meg utoljára filmjét... A Gerard Butlerest nagyjából láttam, vagyis annyiszor adják a tv-ben (most is megy előzetese talán a Coolon), hogy ugyan nem ültem le megnézni, de többször láttam belőle innen-onnan részleteket, így kb. tudom a sztorit. Előtte... megnéztem az imdb-n a listát, a 2006-os The Break-up-ot láttam egészben. Ott azt nem értettem, miért kéne annak drukkolnom, hogy két totál össze nem illő ember, akik a kicsinyességükkel és tahóságukkal (ez a pasira vonatkozik) csak egyre ellenszenvesebbé válnak a film során, újra összejöjjenek. Drámának nem volt eléggé dráma, hogy bemutassa hogy hozza ki egy szakítás két emberből a legrosszabbat valami mondvacsinált ok mentén (egyikük se akart kiköltözni a lakásból, és ezen ment az egész hercehurca), vígjátéknak meg nem volt vicces. Adam Sandler filmet alapból nem nézek, a spermacserélős se érdekel, és azt hiszem van még 2-3 vígjátéka az utóbbi években, ami szintén ezen a vonalon mozog. Ami meg nem, az simán csak unalmasnak tűnik, tőle függetlenül is. Lehet, hogy a Förtelmes főnökökkel teszek egy próbát, bár nekem a Hangovers se jött be, ez meg állítólag ugyanarra a kaptafára készült.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2014-11-13, 20:21

  "ugye van egy ilyen reflex, hogy ha a színész ilyen "bátor" (meghízik, műorrot, protkót visel, lepukkant stb.), akkor azt az Akadémia díjazza"

  A számból vetted ki a szót! Nem teljesen értem amúgy, miért ugranak erre még mindig ennyire... Mindenesetre kíváncsi lettem Aniston "drámai" alakítására, mert én személy szerint a bárgyú vígjátékokon kívül - ami jól áll neki egyébként - nem tudom másban elképzelni.
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2014-11-13, 20:16

  Utánanéztem, hogy hogy áll a színésznők kategóriája: állítólag elég gyenge lesz a mezőny, egyáltalán nem várható nagy "fight" még kategórián belül sem (azon kívül meg szimplán hülyeség bármilyen harcról beszélni, ennyi erővel harcolhatna a díszlettervezőkkel is Cool ). Az előrejelzések szerint Julianne Moore biztos befutó, másik három hely szintén elég stabilnak tűnik, egy hely az, ahol még lehetnek változások, de oda is állnak még sorba Aniston előtt is. Bár az kétségtelen, hogy ez a legközelebbi eset, ahol egyáltalán ilyen vonatkozásban felmerült a neve, de eléggé úgy tűnik, hogy csak a csúnyasági faktor miatt. Vagyis a filmben állítólag nem visel sminket, meg még egy sebhely is van az arcán, és ugye van egy ilyen reflex, hogy ha a színész ilyen "bátor" (meghízik, műorrot, protkót visel, lepukkant stb.), akkor azt az Akadémia díjazza, ld. Nicole Kidman - Órák, Charlize Theron - A rém, Halle Berry - nem jut eszembe a cím. Kíváncsi vagyok, mire lesz ez elég.
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2014-11-13, 19:44

  National Enquirer... Nincs több kérdésem. Laughing Laughing
  Ezektől a női magazinoktól is felfordul a gyomrom amúgy... "Fight", "csajok", "lecsekkolhatod"... Vagy lehet, hogy én nem vagyok elég "trendi" ezekhez a kifejezésekhez...
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2014-11-13, 09:24

  Nem is tudtam, hogy jövőre a rendezők és a színésznők egybevont kategóriában indulnak az Oscaron, ez egy igazán merész újítás a Filmakadémiától. Laughing
  Sajnos Aniston (szerintük) Oscart érő alakítását nem tudtam lecsekkolni, ugyanis a betett trailer egy kb. 10 évvel ezelőtti filmé, amiben Clive Owennel játszott.

  -------------------
  Angelina Jolie és Jennifer Aniston Oscar-harcra készül
  Úgy tűnik, hamarosan végleg lezárulhat a hosszú évek óta tartó viszály Angelina Jolie és Jennifer Aniston között, ráadásul egy nem is akármilyen összecsapással!

  A pletykát a National Enquirer magazin indította el, miután egy hollywoodi bennfentes nyilatkozott nekik arról, hogy nagy valószínűséggel Angelina Jolie-t és Jennifer Anistont is jelölik az idei Oscar-díjra, akik ezzel végre élesben is "megmérkőzhetnek'' egymással. Bár a jelöltek nevének nyilvánosságra hozásáig még két hónap van hátra, egész Hollywoodot a közelgő csajháború tartja lázban. Nem csoda, hiszen az ex és újdonsült Mrs.Pitt, annyira ki nem állhatja egymást, hogy még közös repülőn sem hajlandóak együtt utazni.

  Angelina egyébként már 2000-ben bezsebelt egy Oscart az Észvesztőben alakított mellékszerepéért, de most rendezőként indulhat az esélyesek között, a második, Rendíthetetlen (Unbroken) című filmjével, hiszen a december 25-én mozikba kerülő dráma már most igazi kasszasikernek mutatkozik. Jennifer viszon a Cake című drámával zsebelheti be az aranyszobrocskát, amiben egy krónikus fájdalommal küzdő, gyógyszerfüggő nőt alakít olyan szuperül, hogy a Torontói Filmfesztiválon állva ünnepelte őt a tömeg. Abban biztosak vagyunk, hogy Jen és Angie nem ugrik majd egymás hajának, de a fight így is nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen Brad Pitt után most az Oscar szobor a tét!

  Oké, persze a díjátadóra még egy kicsit várni kell, a csajok új filmjeinek előzeteseit viszont addig is lecsekkolhatod:
  (és akkor itt a két trailer, az egyik az Unbroken magyar felirattal, a másikba meg nyilvánvalóan bele se nézett a mélyen tisztelt Cosmo-s kisasszony, mert akkor talán feltűnt volna, hogy nem egyezik a címmel).
  http://www.cosmopolitan.hu/sztarhirek/2014/11/13/angelina-jolie-es-jennifer-aniston-oscar-harcra-keszul/
  Castia
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 16
  Join date : 2014. Oct. 14.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Castia on 2014-11-12, 04:44

  Még szokni kell ezt a formátumot, a másik topikot előbb néztem, de ezek szerint senki nem tud semmit a retek blackout hadműveletéről. Evil or Very Mad Oké, hogy az utóbbi időben erősen megcsappant az aktivitás, nem csak a mi topikunkban, hanem az egész felületen is, de azért pont az a pár kitartó júzer megérdemelt volna egy figyelmeztetést legalább egy héttel korábban.
  Ennyi maradt emlékbe a gyorshívómon:
  Hírek, aktualitások 11hunew
  judy91
  judy91
  Admin

  Hozzászólások száma : 28
  Join date : 2014. Oct. 13.

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by judy91 on 2014-11-12, 01:40

  Nagyon örülünk neked, Devil! Smile Az újságcikkes topicban válaszoltam neked a képbeszúrással kapcsolatban!

  Ajánlott tartalom

  Hírek, aktualitások Empty Re: Hírek, aktualitások

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2021-01-17, 11:28